Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 378g1078kcal58.6g0.8g94.6g0g
Sinappi 95g124kcal4.1g13.3g5.7g1.6g
Rypsiöljy 3405g30109kcal0g0g3404.8g0g
Viinietikka 284g59kcal0g1.4g0g0g
Suola, annos 3g57g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 38g107kcal3.9g16g0.8g9.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8512g62954kcal133.2g63g7011.8g23g
Valittu annoskoko4256g31477kcal66.6g31.5g3505.9g11.5g
Annoskoko puolitettuna2128g15739kcal33.3g15.8g1753g5.8g
Arvot/100g100g740kcal1.6g0.7g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868