Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)2803g9811kcal336.4g1934.1g53.3g140.2g
Vesi, vesijohtovesi 1168g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g23g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g28g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl234g2102kcal0g0g233.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8512g23826kcal672.8g3868.2g573.8g280.4g
Valittu annoskoko4256g11913kcal336.4g1934.1g286.9g140.2g
Annoskoko puolitettuna2128g5957kcal168.2g967.1g143.5g70.1g
Arvot/100g100g280kcal7.9g45.4g6.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=266462