Vadelmapiirakka

Pohja:

2½ dl erikoisvehnäjauhoja
100 grammaa sulatettua margariinia
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

200 g kermaviiliä
kananmuna
300 grammaa (n. 3 dl) vadelmia
150 grammaa mustikoita
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa sula margariini ja sokeri sekaisin.

Lisää puolet jauhoista ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lisää kananmuna.

Lisää loput jauhoista.

Anna hetken seisoa.

Sillä aikaa voit tehdä täytteen.

Sekoita täyteainekset keskinään hyvin.

Käytin kauhoja molempien sekoittamiseen.

Vispilä on vaikea puhdistaa taikinasta.

Paista 200*C lämpötilassa 30-45 minuuttia.

Pistin aluksi puoleksi tunniksi yläritilälle ja lopuksi vartiksi alaritilälle piirakkavuoan.

Kannattaa voidella piirakkavuoka ennen paistoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 152 grammaa

Laskipera87
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen349g2514kcal0g0g279.3g0g
Erikoisvehnäjauho, Pouta, 1dl873g3142kcal104.7g619.7g18.3g0g
Kananmuna kuoreton 384g548kcal48g1.2g39.4g0g
Sokeri 524g2126kcal0g523.2g0g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 698g601kcal21.6g30.7g41.9g0g
Vadelma 1397g574kcal14g57.3g11.2g51.7g
Leivinjauhe 18g31kcal0.9g6.6g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g14g56kcal0g13.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8512g19181kcal378.4g2505g780.2g103.6g
Valittu annoskoko4256g9591kcal189.2g1252.5g390.1g51.8g
Annoskoko puolitettuna2128g4795kcal94.6g626.3g195.1g25.9g
Arvot/100g100g225kcal4.4g29.4g9.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431375