Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi28g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g2.5g8.8kcal1.1g1g0.1g0g
Maito, Kevyt33g15kcal1.1g1.6g0.5g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl8.9g30kcal1.2g5g0.6g1g
Vehnäjauho puolikarkea 72g248kcal7.4g50.7g0.9g2.5g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 5.3g22kcal0g5.3g0g0g
Nautajauheliha 15%89g183kcal16g0g13.4g0g
Sipuli (kuorittu)78g21kcal1g3.7g0.2g1.3g
Riisi puuroutuva 28g97kcal1.7g21.5g0.2g0.7g
Kananmuna kuoreton 49g70kcal6.1g0.1g5g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml28g42kcal0.6g0.7g4.2g0g
Paprikajauhe 0.4g1.4kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Valkopippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Mustapippuri 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Maustepippuri, annos 1g1.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana852g1481kcal72.6g180g50.4g11.8g
Valittu annoskoko426g740kcal36.3g90g25.2g5.9g
Annoskoko puolitettuna213g370kcal18.2g45g12.6g3g
Arvot/100g100g174kcal8.5g21.1g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=110420