Maksalaatikko kaurasuurimoista

Liota maksaa veden ja maidon seoksessa pari tuntia.

Kiehauta kaurasuurimot miedosti suolatussa vedessä.

Lisää maito ja keitä löysäksi puuroksi.

Jauha maksa tehosekoittajalla.

Esilämmitä uuni 240C.

Sekoita kaikki ainekset ja mausta suolalla ja kuivatulla meiramilla.

Paista noin 40 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurasuurimo, Aitokaura (Puuppola), annos 100g31g113kcal4.5g18.4g2.2g2.9g
Maksa naudan 73g96kcal13.4g4.2g2.7g0g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 313g198kcal9.4g15g10.9g0g
Siirappi 6.3g19kcal0g4.6g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Golden Sun juokseva margariini, Lidl2.1g15kcal0g0g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana853g879kcal54.6g84.4g35g5.8g
Valittu annoskoko426g440kcal27.3g42.2g17.5g2.9g
Annoskoko puolitettuna213g220kcal13.7g21.1g8.8g1.5g
Arvot/100g100g103kcal6.4g9.9g4.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173281