Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi278g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g25g88kcal11g9.8g1.5g0g
Maito, Kevyt334g154kcal10.7g16g5g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl89g303kcal12.5g49.9g6g9.8g
Vehnäjauho puolikarkea 724g2484kcal73.8g506.7g8.7g25.3g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 54g217kcal0g53.4g0g0g
Nautajauheliha 15%891g1827kcal160.4g0g133.6g0g
Sipuli (kuorittu)780g211kcal10.1g37.4g1.6g13.3g
Riisi puuroutuva 284g972kcal17.2g214.7g2g6.5g
Kananmuna kuoreton 490g699kcal61.3g1.5g50.2g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml278g418kcal5.6g7g41.8g0g
Paprikajauhe 4.5g14kcal0.7g0.8g0.6g1.7g
Valkopippuri 2.2g6.3kcal0.2g0.9g0g0.6g
Mustapippuri 4.5g13kcal0.5g1.7g0.1g1.2g
Maustepippuri, annos 1g11g0.3kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8520g14810kcal728g1799.6g502.4g116.8g
Valittu annoskoko4260g7405kcal364g899.8g251.2g58.4g
Annoskoko puolitettuna2130g3703kcal182g449.9g125.6g29.2g
Arvot/100g100g174kcal8.5g21.1g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=110420