Katkarapurisotto

Silppua sipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia öljyssä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää riisit ja kuullota, kunnes läpikuultavia.

Lisää viini ja anna kiehahtaa.

Lisää n. 1/3 kasvisliemestä ja anna kiehua kevyesti poreillen, kunnes lientä on enää vähän jäljellä.

Lisää toinen 1/3 liemestä ja anna jälleen kiehua vähiin.

Lisää loput liemestä ja tarkista kypsyyttä maistamalla.

Riisi on kypsää vähän merkistä riippuen n. 50 minuutin jälkeen. 45 minuutin kiehumisen jälkeen lisää jäiset herneet ja katkaravut.

Anna liemen kiehua melko vähiin, varo, ettei risotto pala pohjaan.

Siirrä pois kuumalta liedeltä ja lisää voi sekä raastettu parmesaani.

Sekoita.

Huom! sekä kasvisliemi että parmesaani ovat suolaisia, joten suolan lisäämiselle tuskin on tarvetta.

Risoton pitää olla kermaista ja paksua, ei lainkaan vetistä, siksi liemen tulee kiehua lähes kokonaan pois.

Tarjoile raikkaan salaatin ja kuivan valkoviinin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.2g1.3g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 50g443kcal0g0g50.1g0g
Täysjyväriisi 752g2517kcal45.6g536.4g5.3g55.6g
Valkoviini kuiva 251g172kcal0.8g1.5g0g0g
Kasvisliemi laimennettu 2506g233kcal7.3g10.3g18g1.3g
Katkarapu 376g257kcal54.3g0g4.1g0g
Herne 150g104kcal7.6g14.1g0.6g4.7g
Parmesaani raaste, Somerfield75g292kcal24.8g0.1g21.4g0.1g
Oivariini, 60 (100g)25g138kcal0.3g0.3g15g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8520g8351kcal283.4g1132.6g229.4g126g
Valittu annoskoko4260g4175kcal141.7g566.3g114.7g63g
Annoskoko puolitettuna2130g2088kcal70.9g283.2g57.4g31.5g
Arvot/100g100g98kcal3.3g13.3g2.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167354