Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2400g506kcal28.8g81.6g4.8g50.4g
Viinietikka 100g21kcal0g0.5g0g0g
Oliiviöljy 28g248kcal0g0g28g0g
Sokeri120g487kcal0g119.9g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g600g132kcal6g27g0g12g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 8g20kcal1.2g1.6g0.3g3.2g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Vesi, vesijohtovesi 1000g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8532g2851kcal72.8g464.2g66.4g133.4g
Valittu annoskoko4266g1426kcal36.4g232.1g33.2g66.7g
Annoskoko puolitettuna2133g713kcal18.2g116.1g16.6g33.4g
Arvot/100g100g33kcal0.9g5.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649