Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g2400g744kcal29.8g175g4.8g74.4g
Sipuli (kuorittu)520g140kcal6.8g25g1g8.8g
Peruna, keskikokoinen 60g600g360kcal9g78g0.6g5.4g
Oliiviöljy 108g955kcal0g0g108g0g
Ruokakerma 5%, Valio600g390kcal9g25.2g30g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g24g25kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Valkopippuri 2.4g6.8kcal0.2g1g0.1g0.6g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8533g5243kcal113.4g616.2g289.2g179.4g
Valittu annoskoko4266g2621kcal56.7g308.1g144.6g89.7g
Annoskoko puolitettuna2133g1311kcal28.4g154.1g72.3g44.9g
Arvot/100g100g61kcal1.3g7.2g3.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331297