Marokkolainen linssipata

Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit.

Mikäli jätät palat isoksi, porkkanat voi pikaisesti kiehauttaa, jotta ehtivät kypsyä.

Viipaloi valkosipulinkynnet ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa, kuullota kasviksia öljyssä muutaman minuutin ajan.

Lisää kardemumma, chilikastike, tomaattimurska ja vesi.

Mausta suolalla.

Anna kiehua muutaman minuutin, lisää kikherneet.

Voit laittaa linssit jo tässä vaiheessa, mutta ne voi mennä muusiksi.

kts pakkauksen kyljestä niiden keitto-ohje, voit lisätä ne kypsennysvaiheessa myöhemminkin.

Itse olen lisännyt mukaan myös ½ tl korianteria ja inkivääriä.

Tarjolle mielellään mukaan 1tl - 1 rkl ranskankermaa ja tuoretta korianteria.

Sopii kalan ja lihan kanssa tai kasvissyöjälle sellaisenaan.

Annosmäärä on vain arvio, riippuu siitä syökö tämän pääruokana vai lisukkeena.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tuya
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 73g24kcal0.5g4.1g0.1g1.9g
Sipuli (kuorittu)23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.6g3.7kcal0.3g0.6g0g0.1g
Chili paprika punainen5.1g2kcal0.1g0.5g0g0g
Oliiviöljy 6.1g54kcal0g0g6.1g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.1g3.5kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Chilikastike original, Felix6.7g5.9kcal0.1g1g0g0g
Tomaattimurska, 1 prk90g24kcal0.5g4.8g0.2g1.3g
Linssi, punainen, Go Green45g146kcal10.8g22g0.4g5.4g
Vesi113g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 60g79kcal5g10.5g1.2g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana855g697kcal35.4g90.6g16.2g24.8g
Valittu annoskoko428g348kcal17.7g45.3g8.1g12.4g
Annoskoko puolitettuna214g174kcal8.9g22.7g4.1g6.2g
Arvot/100g100g82kcal4.1g10.6g1.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254822