Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 200g48kcal3.6g4.4g0.6g4.6g
Kuohukerma,valio,2dl100g340kcal2g3g35g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 60g179kcal11.1g1.5g14.4g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]40g132kcal10.8g0g9.6g0g
Sipuli (kuorittu)28g7.4kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana855g1412kcal55.8g20.4g119.4g10.2g
Valittu annoskoko428g706kcal27.9g10.2g59.7g5.1g
Annoskoko puolitettuna214g353kcal14g5.1g29.9g2.6g
Arvot/100g100g165kcal6.5g2.4g14g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502