PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 49g21kcal4.8g0.2g0g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g77g31kcal3.5g4.2g0.1g0.8g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g94g66kcal11.3g3.8g0.5g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g75g29kcal0.3g5.1g0.4g2g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss56g19kcal0.6g2.3g0.5g2.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen75g25kcal2.5g3.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana855g382kcal46g38.6g3g9.8g
Valittu annoskoko428g191kcal23g19.3g1.5g4.9g
Annoskoko puolitettuna214g96kcal11.5g9.7g0.8g2.5g
Arvot/100g100g45kcal5.4g4.5g0.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=359209