Mansikka-raparperirahkapiirakka

Pohja:
1,2 l vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
375g margariinia
2 munaa
3 dl piimää

Täyte:
7dl raparperia
700g mansikoita
2,5dl sokeria
750g rahkaa
3 munaa
3tl vaniljasokeria
0,5dl sitruunamehua

Sekoita pohjan kuivat aineet.

Sulata rasva ja lisää joukkoon.

Jaa taikina kahteen osaan.

Toiseen puoleen lisää munat ja piimä.

Kaada tämä puolisko korkeareunaiseen uunipeltiin leivinpaperin päälle.

Viipaloi raparperit (tai pilko omenat) ja levitä pohjan päälle.

Raparperia saa olla reilusti! Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan ja raparperien päälle.

Lopuksi murenna toinen puolikas pohjataikinasta koko komeuden päälle.

Laita 175-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi.

Ohje on todella reilun kokoinen ja saat varoa, ettei taikina tule pellin yli. Toki voit jakaa piirakan kahteen eri vuokaankin tai puolittaa taikinan.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 779g2674kcal79.4g545.5g9.4g27.3g
Sokeri 594g2413kcal0g593.8g0g0g
Leivinjauhe 15g26kcal0.8g5.7g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16g64kcal0g15.8g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 375g1995kcal1.2g1.3g224.8g0g
Kananmuna kuoreton 275g392kcal34.3g0.8g28.2g0g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)300g96kcal9g14.1g0g0g
Raparperi 420g141kcal2.9g23.1g0.4g5.9g
Mansikka 699g325kcal3.5g58.7g1.4g13.3g
Rahka, maitorahka , maustamaton, rasvaa <0,5 % 749g444kcal73.5g22.5g3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton50g11kcal0.1g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8544g17163kcal409.4g2564.2g534.4g93.2g
Valittu annoskoko4272g8582kcal204.7g1282.1g267.2g46.6g
Annoskoko puolitettuna2136g4291kcal102.4g641.1g133.6g23.3g
Arvot/100g100g201kcal4.8g30g6.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128300