Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 1597g656kcal16g65.5g12.8g59.1g
Valkoviini kuiva 998g684kcal3.1g6g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl399g503kcal0g79.9g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 599g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 599g2431kcal0g598.3g0g0g
Liivate 80g279kcal68.4g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8544g9105kcal175g1499.4g25.8g118.2g
Valittu annoskoko4272g4553kcal87.5g749.7g12.9g59.1g
Annoskoko puolitettuna2136g2276kcal43.8g374.9g6.5g29.6g
Arvot/100g100g107kcal2g17.5g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370