Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g300g2189kcal3g3g239.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 390g1338kcal39.7g272.9g4.7g13.6g
Sokeri 36g146kcal0g36g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g60g38kcal2.1g0.1g15g0g
Vesi90g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g600g2039kcal12g18g209.9g0g
Kananmuna kuoreton 165g235kcal20.6g0.5g16.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 60g206kcal6.1g42g0.7g2.1g
Sokeri 108g438kcal0g107.9g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka15g60kcal0g14.8g0g0g
Raparperi 2054g692kcal14.2g113g2.1g28.8g
Sokeri 255g1035kcal0g254.7g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 63g211kcal0g51.4g0g0.9g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g75g436kcal16.4g7.1g37.9g7.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8544g18126kcal228.2g1842.8g1054.2g106.4g
Valittu annoskoko4272g9063kcal114.1g921.4g527.1g53.2g
Annoskoko puolitettuna2136g4532kcal57.1g460.7g263.6g26.6g
Arvot/100g100g212kcal2.7g21.6g12.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=427431