Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)15g3kcal0g1g0g0g
Valkopippuri 1g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Keltuainen, 20g, annos 20g80g51kcal2.8g0.2g20.1g0g
Voi 251g1822kcal3g1g204.2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton30g6.3kcal0.1g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana856g3771kcal12g6.2g448.6g0.6g
Valittu annoskoko428g1886kcal6g3.1g224.3g0.3g
Annoskoko puolitettuna214g943kcal3g1.6g112.2g0.2g
Arvot/100g100g441kcal1.4g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=178164