Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 60g75kcal6.6g0.2g5.4g0g
Sokeri 85g345kcal0g84.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 59g201kcal6g40.9g0.7g2g
Voi 20g145kcal0.2g0.1g16.3g0g
Maito,kevyt (valio) 100g30g14kcal1g1.4g0.5g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 40g53kcal1.1g1.3g4.8g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g40g23kcal3.6g2g0.1g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 90g32kcal0.1g6.4g0.1g1.8g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2g7.3kcal0.1g1.6g0.1g0g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana856g1799kcal37.6g279.4g56g7.6g
Valittu annoskoko428g900kcal18.8g139.7g28g3.8g
Annoskoko puolitettuna214g450kcal9.4g69.9g14g1.9g
Arvot/100g100g210kcal4.4g32.6g6.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=378748