Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g40g60kcal7.2g0g3.6g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr4.4g12kcal0.4g0.4g1.1g0.1g
Parsakaali brokkoli 30g11kcal1.4g0.6g0.1g0.7g
Purjosipuli 12g2.7kcal0.2g0.3g0g0.3g
Juuriselleri 2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Palsternakka 10g6.4kcal0g1.2g0g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g130g36kcal0.8g7.7g0.3g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana856g258kcal20g20.6g10.2g9.6g
Valittu annoskoko428g129kcal10g10.3g5.1g4.8g
Annoskoko puolitettuna214g64kcal5g5.2g2.6g2.4g
Arvot/100g100g30kcal2.3g2.4g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=63551