Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 1600g657kcal16g65.6g12.8g59.2g
Valkoviini kuiva 1000g685kcal3.1g6g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl400g504kcal0g80g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 600g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 600g2435kcal0g599.4g0g0g
Liivate 80g279kcal68.5g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8560g9122kcal175.2g1502g25.8g118.4g
Valittu annoskoko4280g4561kcal87.6g751g12.9g59.2g
Annoskoko puolitettuna2140g2281kcal43.8g375.5g6.5g29.6g
Arvot/100g100g107kcal2g17.5g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370