Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 2255g865kcal22.5g155.6g4.5g56.4g
Valkosipuli 63g68kcal5g10.3g0.4g1.3g
Sipuli 496g150kcal6.2g23.8g1g8.4g
Kasvisliemikuutio 902g2747kcal85.7g121.8g211.9g14.4g
Mustapippuri 4.5g13kcal0.5g1.7g0.1g1.2g
Basilika, tuore68g27kcal2.1g3.4g0.5g2.6g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g451g1136kcal72.2g7.2g90.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 45g155kcal4.6g31.6g0.5g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8568g10324kcal397.6g710.8g618.2g171.8g
Valittu annoskoko4284g5162kcal198.8g355.4g309.1g85.9g
Annoskoko puolitettuna2142g2581kcal99.4g177.7g154.6g43g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=195484