Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1273g344kcal16.5g61.1g2.5g21.6g
Valkosipuli, tuore, silputtu22g22kcal1.7g3.5g0.1g0.5g
Rypsiöljy 22g191kcal0g0g21.6g0g
Sokeri 9g37kcal0g9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 40g136kcal4g27.7g0.5g1.4g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g43g93kcal6g9.3g3.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 2876g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8568g1644kcal56.4g221.2g56.6g47g
Valittu annoskoko4284g822kcal28.2g110.6g28.3g23.5g
Annoskoko puolitettuna2142g411kcal14.1g55.3g14.2g11.8g
Arvot/100g100g19kcal0.7g2.6g0.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275330