Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2000g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g400g600kcal72g0g36g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr44g123kcal3.5g4.2g10.6g0.7g
Parsakaali brokkoli 300g105kcal13.9g5.8g0.9g7.5g
Purjosipuli 120g28kcal2.2g2.9g0.2g2.5g
Juuriselleri 20g6.3kcal0.2g0.9g0g0.6g
Palsternakka 100g64kcal0.5g11.8g0.4g4.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g1300g364kcal7.8g77.3g2.6g32.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8568g2580kcal200.2g205.8g101.4g96.6g
Valittu annoskoko4284g1290kcal100.1g102.9g50.7g48.3g
Annoskoko puolitettuna2142g645kcal50.1g51.5g25.4g24.2g
Arvot/100g100g30kcal2.3g2.4g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=63551