Mallan poronkäristys

Ota liha sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana.

Paista pannulla miedossa lämmössä pilkotut pekoniviipaleet niin että rasva irtoaa niistä hyvin.

Lisää mukaan voita ja paista käristeviipaleet pienissä erissä.

Lisää pilkottu sipuli.

Kääntele hetki.

Kaada pataan ja lisää vesi sekä mausteet.

Laita kansi päälle ja annan hautua 125 asteisessa uunissa 1,5-2,5 tuntia.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Tarjoa käristyksen kanssa perunamuusia.

Puolukkahillo ja suolakurkut ovat mainio lisuke.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 268 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys, raaka (Lapin liha), annos 750g3003g3243kcal585.5g0g102.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 801g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)220g60kcal2.9g10.6g0.4g3.7g
Voi, 1 tl, 5 g100g731kcal1g1g80.1g0g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Pekoni (Atria), annos 70g140g491kcal15.4g0.7g44.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8576g9070kcal1210.4g27.6g455g9.6g
Valittu annoskoko4288g4535kcal605.2g13.8g227.5g4.8g
Annoskoko puolitettuna2144g2268kcal302.6g6.9g113.8g2.4g
Arvot/100g100g106kcal14.1g0.3g5.3g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=191993