Karppi ja hyvä juustokakku

Erittäin hyvä, helppo ja vähähiilarinen juustokakku.

Ohje on mukailtu karppaus.

Infon sivuilta.

Lämmitä uuni 170ºC.

Vuoraa vuoka leivinpaperilla: pyöreä pala pohjalle ja suikaleella reunat.

Sekoita pehmeä voi, kaneli ja mantelijauhot kunnolla ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle (halk.

n. 18 cm) ja reunoille hieman yli puoleen väliin.

Laita jääkaappiin 5 minuutiksi.

Pehmitä tuorejuusto käsivatkaimella alhaisella teholla n. minuutin ajan, kunnes se on tasaista massaa.

Lisää munat yksi kerrallaan ja jatka sekoittamista kunnes munat ovat sekoittuneet juustoon kunnolla.

Lisää makeutusaine (itse käytin steviaa) vähitellen ja jatka sekoittamista 1-2 minuuttia tai kunnes seos on kermaista.

Lisää smetana, sitruunan/appelsiininkuori ja sitruunan mehu, sekoita huolella, älä vatkaa.

Kaada täyte pohjan päälle.

Vuoraa vuoan ulkopohja yli puoleen väliin foliolla.

Laita vuoka uunipannun päälle ja kaada kuumaa vettä uunipannulle niin, että vesi ylttää puoleen väliin vuokaa.

Paista kakkua 1h - 1h 15min.

Jäähdytä kakku kunnolla, jonka jälkeen voit sivellä kermavaahtoa kakun pintaan ja koristella lopulla appeliisinkuoriraasteella ja tummasuklaalastuilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Jania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauhe (Meira), annos 80g49g292kcal11.7g3.2g26.3g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.9g6.8kcal0.1g1.5g0.1g0g
Voi, 1 tl, 5 g38g274kcal0.4g0.4g30g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 135g526kcal2.9g3g56.7g0g
Kananmuna kuoreton 60g86kcal7.5g0.2g6.1g0g
Ricotta, Castelli133g226kcal17.3g3.3g16g0g
Appelsiinin kuori, annos 100g11g11kcal0.2g2.8g0g1.2g
Sitruunamehu, laimentamaton1.9g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana858g2843kcal80.2g28.8g270.4g2.4g
Valittu annoskoko429g1421kcal40.1g14.4g135.2g1.2g
Annoskoko puolitettuna215g711kcal20.1g7.2g67.6g0.6g
Arvot/100g100g331kcal9.3g3.4g31.5g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=91312