Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo7.8g56kcal0g0g6.3g0g
Sokeri 5.3g22kcal0g5.3g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g16g48kcal1.5g9.6g0.3g2.3g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Mustikka metsä- 11g5kcal0.1g0.7g0.1g0.4g
Sokeri2.6g11kcal0g2.6g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.3g1kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana86g284kcal3.2g37.2g13.4g5.4g
Valittu annoskoko43g142kcal1.6g18.6g6.7g2.7g
Annoskoko puolitettuna22g71kcal0.8g9.3g3.4g1.4g
Arvot/100g100g330kcal3.7g43.3g15.6g6.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906