Mustikkapiirakka

Sekoita maitorahka, kananmuna, rypsiöljy ja kuivat aineet kulhossa.

Paista pohjaa uunissa 200c n. 15 minuuttia.

Vatkaa valkuiainen vaahdoksi ja lisää makeutusaine.

Lisää mustikat pohjan päälle ja levitä valkuaisvaahto piirakan päälimmäiseksi.

Paista uunissa vielä hetki kunnes valkuaisvaahto on hiukan ruskettunut.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Shaunikel
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maitorahkavalmiste 0,2% (Ehrmann)10g5.5kcal0.8g0.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 2.1g3.1kcal0.3g0g0.2g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g3.9g11kcal0g2.2g0g1.6g
Kaurahiutaleet, Elovena (Raisio), annos 37g3.9g14kcal0.5g2.1g0.3g0.4g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Euroshopper vehnäjauhot 1dl=65g10g32kcal1g6.8g0.1g0g
Rypsiöljy, X-tra, 5 g / 1tl0.2g1.6kcal0g0g0.2g0g
Mustikka, Pakkasmarja12g3.9kcal0.1g0.7g0.1g0.4g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g1.4g0.6kcal0.1g0g0g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g0.3g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana86g146kcal5.6g25.2g1.8g5g
Valittu annoskoko43g73kcal2.8g12.6g0.9g2.5g
Annoskoko puolitettuna22g36kcal1.4g6.3g0.5g1.3g
Arvot/100g100g169kcal6.5g29.2g2.1g5.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=132047