Porkkanalaatikko - Italialainen

Tee valkokastike : sulata voi ja lisää jauhot.

Lisää maito vimmatusti sekoittaen, ettei homma paakkuunnu.

Jäähdytä kastike.

Kuori porkkanat ja keitä ne juuri ja juuri kypsäksi.

Anna kuivua hetken ennen soseuttamista, niin e tule vetistä.

Soseuta.

Raasta juusto ja jätä n. 1/4 määrästä sivuun.

Erota kananmunasta valkuainen ja vatkaa rakenne rikki.

Sekoita kaikki aineksetja lisää suola ja muskottipähkinää hippusellinen.

Laita matalaan vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.

Paista uunissa 185 asteessa 30-35 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Eevavi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g27g7.6kcal0.2g1.6g0.1g0.7g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g4.9g19kcal1.6g0g1.4g0g
Maito, rasvaton, luomu (Valio), annos 200g7.8g2.6kcal0.3g0.4g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 1.4g0.6kcal0.1g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.4g1.3kcal0g0.3g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g1.2g8.5kcal0g0g0.9g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana86g79kcal4.4g4.6g4.8g1.4g
Valittu annoskoko43g40kcal2.2g2.3g2.4g0.7g
Annoskoko puolitettuna22g20kcal1.1g1.2g1.2g0.4g
Arvot/100g100g91kcal5.1g5.3g5.6g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146868