Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 1.6g8.4kcal0g0g0.9g0g
Sokeri 6.6g27kcal0g6.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g35kcal1g7.1g0.1g0.4g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)7.8g2.5kcal0.2g0.4g0g0g
Rypsiöljy 1.4g12kcal0g0g1.4g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 16g5.6kcal0g1.1g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana86g181kcal2.4g30.4g4.8g1.4g
Valittu annoskoko43g91kcal1.2g15.2g2.4g0.7g
Annoskoko puolitettuna22g45kcal0.6g7.6g1.2g0.4g
Arvot/100g100g210kcal2.8g35.2g5.6g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247