Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g11g15kcal2.5g0g0.5g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK7g9kcal1.5g0g0.4g0g
Lanttu 7g2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Porkkana 7g2.3kcal0g0.4g0g0.2g
Peruna, vanha, kuorittu 5.6g4.3kcal0.1g0.9g0g0.1g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g0.8g4.6kcal0g0g0.5g0g
Milbona Maito rasvaton4.2g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana86g78kcal8.6g3.6g2.8g0.8g
Valittu annoskoko43g39kcal4.3g1.8g1.4g0.4g
Annoskoko puolitettuna22g20kcal2.2g0.9g0.7g0.2g
Arvot/100g100g90kcal10g4.2g3.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443403