Aapon kevyempi omenapiirakka

Kuori omena(t), poista keskiö(t) omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 2.5g18kcal0g0g2g0g
Sokeri 5g20kcal0g5g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g13g8.1kcal1.4g0.5g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai9g31kcal1.1g6.4g0.2g0.3g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g13g4.2kcal0g0.9g0g0.2g
Siirappi 1.2g3.8kcal0g0.9g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.4g1.5kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana87g176kcal5g28.4g4.4g1g
Valittu annoskoko44g88kcal2.5g14.2g2.2g0.5g
Annoskoko puolitettuna22g44kcal1.3g7.1g1.1g0.3g
Arvot/100g100g202kcal5.7g32.6g5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=182175