Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 3.4g4.9kcal0.4g0g0.4g0g
Sokeri 6.3g25kcal0g6.3g0g0g
Maito, Kevyt3.1g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl3.1g11kcal0.1g0.1g1.1g0g
Voi 60% rasvaa 3g16kcal0g0g1.8g0g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 8.1g28kcal0.8g5.7g0.1g0.3g
Raparperi 9g3.2kcal0.1g0.5g0g0.1g
Voi 60% rasvaa 1.6g8.5kcal0g0g1g0g
Sokeri 3.1g13kcal0g3.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2g7kcal0.2g1.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana87g237kcal3.4g34.8g8.8g1g
Valittu annoskoko43g118kcal1.7g17.4g4.4g0.5g
Annoskoko puolitettuna22g59kcal0.9g8.7g2.2g0.3g
Arvot/100g100g273kcal3.9g40.1g10.1g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=235273