Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 14g4.9kcal0.6g0.3g0g0.4g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 25g11kcal0.7g1.2g0.4g0g
Voi 0.7g5.1kcal0g0g0.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.7g2.4kcal0.1g0.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 1.9g2.8kcal0.2g0g0.2g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 1.8g6.6kcal0.4g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana88g66kcal4g4g3.6g0.8g
Valittu annoskoko44g33kcal2g2g1.8g0.4g
Annoskoko puolitettuna22g17kcal1g1g0.9g0.2g
Arvot/100g100g75kcal4.6g4.6g4.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=222632