Saaristolaisleipä (Kotiliesi.fistä)

Ainekset:
1 litra piimää
1 litra vehnäjauhoja
3 dl kaljamaltaita
3 dl leseitä
3 dl ruisjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl siirappia
100 g hiivaa
suolaa sopivasti

Lämmitä piimä mikrossa käden lämpöseksi.

Sekoita siihen hiiva.

Lisää kulhoon ruisjauho, leseet, maltaat, hiivaleipäjauho, siirappi ja ripaus suolaa.

Sekoita puuhaarukalla( sillä isommalla)

Lisää sekaan normi vehnäjauhot ja sekoita hyvin yhä puuhaarukalla.

Pistä taikina vuokaleipämuotteihin.

Peitä leivät ja anna kohota reilu tunti kohtuu lämpimässä paikassa.

Laita vaikka uuni lämpeneen 50 asteeseen ja vuoat saamaan peiton alle hukkalämpö.

Kun leivät ovat kohonneet, Paista niitä uunissa noin 1,5 tuntia.

Lopuksi ota ne uunista ja voitele vesi/siirappisekoituksella ja laita vielä toviksi uuniin.

Anna jäähtyä uunistaoton jälkeen rauhassa.

Saaristoleipä ei ole parhaimmillaan tuoreena uunista oton jälkeen kuten useat muut leivonnaiset, vaan maku paranee viileässä parin päivän aikana.

Reseptistä tulee n. 75 annosta ja yksi annos painaa n. 39 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Asidofilus-bifiduspiimä (Pirkka), annos 200g15g7kcal0.5g0.6g0.3g0g
Siirappi 6.3g19kcal0g4.6g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 2.5g7.5kcal0.2g1.4g0g0.3g
Hiivaleipäjauho kuitu (Pirkka), annos 65g2.9g10kcal0.4g1.9g0.1g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 10g33kcal1g6.8g0.1g0.3g
Hiiva, 50g1.5g0.9kcal0.2g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)3.6g14kcal0.4g2.8g0.1g0.5g
Kuidukas, kolmen viljan leseseos (Myllyn paras)2.2g5.7kcal0.4g0.8g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana88g194kcal6.2g37.8g1.4g4g
Valittu annoskoko44g97kcal3.1g18.9g0.7g2g
Annoskoko puolitettuna22g49kcal1.6g9.5g0.4g1g
Arvot/100g100g221kcal7.1g43.1g1.6g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333183