Kesäkurpitsakeitto

600 g kesäkurpitsaa
2 dl purjoa
1 rkl voita
7 dl vettä
1-2 kpl kasvisliemikuutio
100 g (maustettua) tuore-/sulatejuustoa
1 dl (ruoka) kermaa
1 kpl valkosipulin kynttä murskana
Ripaus basilikaa tai timjamia, tai molempia
Ripaus mustapippuria

Huuhdo kurpitsa(t), ja jos tahdot poistaa kuoret, poista ne.
Hienonna purjo ja kuutioi kurpitsa.

Laita kattilaan jossa on jo voi.
Lisää kasvisliemikuutiot ja vesi, hauduttele noin 20 min kannen alla.

Lisää juusto (kuutioina), mausteet (ja kerma) ja anna juuston sulaa.

Ota liedeltä ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Tarkista maku, lisää jos on tarpeen, pippuria ja suolaa.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 1501g271kcal8.4g37.5g6g10.5g
Purjosipuli 500g115kcal9.1g12g1g10.5g
Voi 35g254kcal0.4g0.1g28.5g0g
Vesi2002g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow6.3g16kcal0.6g0.6g1.3g0.1g
Tuorejuusto ruohosipuli Creme Bonjour125g375kcal4.3g5.4g37.5g1.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5g5.2kcal0.4g0.8g0g0.1g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)125g200kcal3.4g3.4g18.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8600g2473kcal53.2g119.6g186.2g45g
Valittu annoskoko4300g1237kcal26.6g59.8g93.1g22.5g
Annoskoko puolitettuna2150g618kcal13.3g29.9g46.6g11.3g
Arvot/100g100g29kcal0.6g1.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=367485