Uunimakkara hapankaalipedillä

Silppua pekoni ja paista sitä hieman pannulla, niin että suurimmat rasvat erottuvat ja pekonista tulee rapsakkaa.

Laita uunivuokaan liotettu hapankaali, pekonit, herneet, ripaus suolaa ja pippuria sekä kerma.

Sekoita ainekset.

Tee makkaran päälle viiltoja ja upota makkara osittain hapankaalipetiin.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 min. Kypsennyksen loppuvaiheessa sipaise makkaroiden päälle hieman sinappia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 269 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali 1600g450kcal17.1g68.8g3g32.8g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g800g424kcal45.6g42.4g8g0g
Pekoni, paistettu 300g1545kcal49.3g0g152.1g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 0g0kcal0g0g0g0g
Lenkki, kevyt sininen HK1600g2720kcal160g160g160g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8600g10278kcal544g542.4g646.2g68.8g
Valittu annoskoko4300g5139kcal272g271.2g323.1g34.4g
Annoskoko puolitettuna2150g2570kcal136g135.6g161.6g17.2g
Arvot/100g100g120kcal6.3g6.3g7.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=403174