Uunimakkara hapankaalipedillä

Silppua pekoni ja paista sitä hieman pannulla, niin että suurimmat rasvat erottuvat ja pekonista tulee rapsakkaa.

Laita uunivuokaan liotettu hapankaali, pekonit, herneet, ripaus suolaa ja pippuria sekä kerma.

Sekoita ainekset.

Tee makkaran päälle viiltoja ja upota makkara osittain hapankaalipetiin.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 min. Kypsennyksen loppuvaiheessa sipaise makkaroiden päälle hieman sinappia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 269 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali 1602g451kcal17.1g68.9g3g32.8g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g801g424kcal45.6g42.4g8g0g
Pekoni, paistettu 300g1547kcal49.4g0g152.2g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 0g0kcal0g0g0g0g
Lenkki, kevyt sininen HK1602g2723kcal160.1g160.1g160.1g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8608g10288kcal544.4g542.8g646.6g68.8g
Valittu annoskoko4304g5144kcal272.2g271.4g323.3g34.4g
Annoskoko puolitettuna2152g2572kcal136.1g135.7g161.7g17.2g
Arvot/100g100g120kcal6.3g6.3g7.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=403174