Mausteinen jauheliha-linssikeitto

Mausteet:
chilirouhe, garam masala, kurkuma, curry, paprikajauhe, (inkivääri)

Kuullota sipulit öljyssä, lisää mausteet, sekoita kunnes sipulit ovat peittyneet mausteisiin.

Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, pieneksi pilkotut porkkanat ja linssit ja suolaa, jos haluat.

Jos lisäsit vihreitä linssejä, keitä n. 30 minuuttia, jos punaisia, keitä n. 20 minuuttia.

Lisää kikherneet ja keitä vielä n. 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2252g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Valkosipuli 30g33kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g751g225kcal7.5g45g1.5g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha600g997kcal114.1g0g60g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 180g574kcal43.9g82.3g3.4g16g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 300g399kcal25.3g52.8g6g15g
Porkkana 150g49kcal0.9g8.3g0.3g3.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8616g4578kcal389.4g391g143g72.4g
Valittu annoskoko4308g2289kcal194.7g195.5g71.5g36.2g
Annoskoko puolitettuna2154g1145kcal97.4g97.8g35.8g18.1g
Arvot/100g100g53kcal4.5g4.5g1.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=171413