Karppi, jauhelihakiusaus

Leikka kesäkurpista ohuiksi tikuiksi.

Ripottele suolaa päälle ja "itketä" hetki (nestettä pois).

Voitele uunivuoka ölkyllä ja laita tikut siihen.

Paista näitä 200 asteessa jauhelihan paistamisen ajan.

Paista sipuli ja jauheliha, mausta oman maun mukaan (mm. lihaliemikuutio, paprika, pippuria, caynnepippuria).

Sekoita joukkoon ransakankerma.

Sekoita nyt jauhlihamössä ja kesäkurpista tikut uunivuokaan ja jatka paistamista n. 10 min.
Lisää sitten tom. viipalee ja juustoraaste päälle ja anna vielä olla hetki uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Tuikku13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa1500g255kcal6g37.5g9g10.5g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)1200g1992kcal228g0g120g0g
Ranskankerma Valio450g1260kcal11.2g15.7g126g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g675g137kcal4g25.6g2g9.4g
Lihaliemikuutio Maggi33g92kcal3g2.3g7.6g0g
Juusto, Edam 17%, 8g siivu (Valio)300g810kcal90g0g51g0g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal1.9g7.2g0.3g2.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8616g9174kcal688.2g176.6g631.8g44.8g
Valittu annoskoko4308g4587kcal344.1g88.3g315.9g22.4g
Annoskoko puolitettuna2154g2294kcal172.1g44.2g158g11.2g
Arvot/100g100g107kcal8g2g7.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=208690