Borssikeitto

Raasta juurekset raasteeksi.

Lisää raasteet ja vesi kattilaan.

Kuumena kiehumispisteeseen.

Lisää kasvisliemikuutiot ja tomaattipyree.

Lisää maustepippureita ja laakerinlehti (ja rosmariinia ja timjamia).

Anna hautua kannen alla kypsäksi.

Lisää lopuksi 1 rkl etikkaa.

Tarkista maku (lisää suolaa).

Keittoa tulee noin 9 litraa.

Sopii hyvin pakastettavaksi.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 8619 grammaa

Helluri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Etikkapunajuuri 380g135kcal3.8g25.5g0.8g6.8g
Sipuli 225g68kcal2.8g10.8g0.4g3.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g175g49kcal1.1g10.4g0.4g4.4g
Tomaattisose tomaattipyree 70g53kcal3.2g9g0.1g0.7g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g48g103kcal6.6g10.3g4g0g
Vesi2500g0kcal0g0g0g0g
Punakaali 800g208kcal12.5g28g1.6g15.2g
Suolakurkku, makeuttamaton (Felix)100g15kcal0.6g3g0.2g0.7g
Soijakastike 9g5.4kcal0.5g0.9g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g2.5g0.8kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8619g1276kcal62.2g196.2g15g63.2g
Valittu annoskoko4310g638kcal31.1g98.1g7.5g31.6g
Annoskoko puolitettuna2155g319kcal15.6g49.1g3.8g15.8g
Arvot/100g100g15kcal0.7g2.3g0.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=362910