Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 456g1564kcal46.5g319.1g5.5g16g
Kananmuna kuoreton 193g275kcal24.1g0.6g19.8g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 351g586kcal26.3g14g45.6g9.1g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 18g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka631g600kcal107.3g3.2g15.8g0g
Sipuli 193g58kcal2.4g9.3g0.4g3.3g
Paprika punainen 526g154kcal4.9g23.7g2.1g10g
Ananas, omassa liemessään 500g260kcal2.5g56g0g7g
Kananmuna kuoreton 386g550kcal48.2g1.2g39.5g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 701g300kcal23.7g33.7g7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 35g120kcal3.6g24.5g0.4g1.2g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 3.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 3.5g10kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Emmental, punaleima 17%316g915kcal107.3g0g53.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8624g10786kcal794.4g973.2g379.8g95g
Valittu annoskoko4312g5393kcal397.2g486.6g189.9g47.5g
Annoskoko puolitettuna2156g2696kcal198.6g243.3g95g23.8g
Arvot/100g100g125kcal9.2g11.3g4.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99965