Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt74g34kcal2.4g3.6g1.1g0g
Hiiva 7.4g5.5kcal1g0.1g0g0.5g
Vehnäjauho, sunnuntai178g624kcal21.4g126.7g3.7g5.4g
Keltuainen, 20g, annos 20g12g7.6kcal0.4g0g3g0g
Kananmuna kuoreton 18g25kcal2.2g0.1g1.8g0g
Voi 30g216kcal0.4g0.1g24.2g0g
Sokeri 51g205kcal0g50.5g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.5g4.6kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Rusinat (Rainbow) 1 pss30g95kcal0.9g21.1g0.2g2.9g
Sekahedelmä, kuivattu 30g66kcal1g13g0.2g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana864g2568kcal59.8g432.2g68.6g23.2g
Valittu annoskoko432g1284kcal29.9g216.1g34.3g11.6g
Annoskoko puolitettuna216g642kcal15g108.1g17.2g5.8g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g7.9g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984