Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 67g29kcal6.6g0.3g0.1g0g
Sokeri 112g456kcal0g112.1g0g0g
Flora Vanilla 12%140g267kcal6.3g22.4g16.8g0g
Puolukka 112g44kcal0.5g7.6g0.6g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana864g1588kcal26.8g284.8g35g5.8g
Valittu annoskoko432g794kcal13.4g142.4g17.5g2.9g
Annoskoko puolitettuna216g397kcal6.7g71.2g8.8g1.5g
Arvot/100g100g184kcal3.1g33g4.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233133