Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g57g266kcal3.6g38.5g10.7g1.2g
Voi 19g137kcal0.2g0.1g15.3g0g
Kuohukerma,valio,2dl75g256kcal1.5g2.3g26.4g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g75g45kcal3g3.8g1.9g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g38g33kcal0.4g16.1g2.3g0g
Sokeri 47g191kcal0g47.1g0g0g
Liivatelehti, gelatiini7.5g26kcal6.5g0g0g0g
Vesi5.7g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g38g33kcal0.4g16.2g2.3g0g
Vesi38g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker32g125kcal0g31.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana864g2225kcal31.2g310.4g117.8g2.4g
Valittu annoskoko432g1113kcal15.6g155.2g58.9g1.2g
Annoskoko puolitettuna216g556kcal7.8g77.6g29.5g0.6g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.9g13.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734