Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 175g32kcal1g4.4g0.7g1.2g
Oliiviöljy 12g108kcal0g0g12.3g0g
Suola, annos 3g2.6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.8g4.9kcal0.2g0.7g0.1g0.5g
Herne 88g60kcal4.4g8.2g0.3g2.7g
Ruokakerma Valio 5%88g53kcal1g2.4g4.4g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g66g66kcal11.8g0.1g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana865g646kcal36.8g31.6g39.6g8.8g
Valittu annoskoko432g323kcal18.4g15.8g19.8g4.4g
Annoskoko puolitettuna216g162kcal9.2g7.9g9.9g2.2g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.7g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368328