Juhlaporokeitto

Valmistus
Ruskista käristys ja hauduta sitä lihaliemessä vajaa tunti.

Lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja keitä kypsäksi.

Ole tarkkana että perunat ovat varmasti pehmeitä keskeltäkin (perunat voi myös keittää erikseen ja lisätä kypsinä).

Kuumenna ruokakerma toisessa kattilassa varovasti ja lisää juusto pieninä kuutioina.

Anna juuston sulaa kermaan.

ÄLÄ ANNA KIEHUA! Kaada kerma-juusto keittoon ja anna hiljalleen hautua mutta ÄLÄ LAITA KANTTA PÄÄLLE ETTEI JUOKSUTU.

Bon appetit, toivoo Paula Korpela 23-11-2006

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 692 grammaa

Tkonu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma, Valio Hyla 15%63g100kcal1.7g1.7g9.4g0g
Poronkäristys (Kylmänen)70g95kcal14g0.1g4.2g0g
Voi, 1 tl, 5 g6.3g46kcal0.1g0.1g5g0g
Juuressuikale (Pirkka), annos 280g35g8.8kcal0.4g1.7g0.1g0.9g
Peruna, keskikokoinen 60g100g60kcal1.5g13g0.1g0.9g
Koskenlaskija viherpippurisulatejuusto31g88kcal5.9g0g6.9g0g
Lihaliemikuutio (knorr) (Knorr), annos 10g2.5g6.5kcal0.3g0g0.5g0g
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana865g806kcal47.8g33.2g52.4g3.6g
Valittu annoskoko433g403kcal23.9g16.6g26.2g1.8g
Annoskoko puolitettuna216g202kcal12g8.3g13.1g0.9g
Arvot/100g100g93kcal5.5g3.8g6.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=348763