Kipparin peruna-purjososekeitto

Ainekset:

1 (n. 250 g) purjo
6-7 (n. 750 g) jauhoista perunaa (punainen tai keltainen pussi)
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl öljyä
8 dl vettä
1 Pirkka kasvisliemikuutio
1 tl viherpippuria (kokonaisia)
1 tlk (2 1/2 dl) Kippari maustettua ruokakermaa (Valio)

Pinnalle: tuoretta timjamia

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Kuori ja paloittele perunat.

Hienonna timjami.

2. Kuullota purjoaöljyssä kattilassa pari minuuttia.

Lisää perunat ja timjami.

Sekoittele hetki.

3. Kaada joukkoon vesi ja kiehauta.

Murustele keittoon kasvisliemikuutio.

Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

4. Rouhi viherpippurit huhmaressa ja lisää keittoon.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma.

Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.

Koristele keitto tuoreella timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 346 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 52g12kcal0.9g1.3g0.1g1.1g
Peruna, punnittu kuorineen 156g101kcal2.5g20.6g0.3g1.3g
Timjami 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Rypsiöljy 2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 167g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 2.3g7kcal0.2g0.3g0.5g0g
Maustettu ruokakerma Kippari Savujuusto (Valio), annos 125g52g57kcal1.2g2.1g5.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana865g406kcal9.6g48.8g17.8g5g
Valittu annoskoko433g203kcal4.8g24.4g8.9g2.5g
Annoskoko puolitettuna216g102kcal2.4g12.2g4.5g1.3g
Arvot/100g100g47kcal1.1g5.6g2.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99181