Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g1195g669kcal101.5g59.7g2.4g0g
Kananmuna kuoreton 263g375kcal32.9g0.8g26.9g0g
Sokeri 382g1552kcal0g381.9g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 239g726kcal20.9g132.4g4.5g33.2g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)167g619kcal23.4g92g13.4g18.4g
Leivinjauhe 19g34kcal1g7.2g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 430g1476kcal43.8g301.1g5.2g15.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl24g215kcal0g0g23.9g0g
Mustikka metsä- 1195g526kcal6g76.5g7.2g39.4g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g335g124kcal30.1g0g0g0g
Sokeri 72g291kcal0g71.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8640g13212kcal519.2g2246.4g167g212.4g
Valittu annoskoko4320g6606kcal259.6g1123.2g83.5g106.2g
Annoskoko puolitettuna2160g3303kcal129.8g561.6g41.8g53.1g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518