Suklaa-tuorejuustokakku

Leikkaa halkaisijaltaan noin 20-25 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala.

Hienonna keksit.

Sulata voi ja sekoita joukkoon keksinmurut.

Painele seos vuoan pohjalle.

Valmista täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Sulata 200 g suklaata vesihauteessa ja anna jäähtyä.

Rouhi loput 50 g suklaata.

Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen.

Sekoita tuorejuuston joukkoon liivate, sulatettu ja rouhittu suklaa, sokeri, vanilliinisokeri ja keltuaiset.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota kerma.

Yhdistä molemmat vaahdot tuorejuustoseokseen.

Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.

Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluastiaan ja koristele suklaakiehkuroilla ja marjoilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Tuija2010
AineksetMääräEnergiaPHRK
Domino keksi, 1kpl=65kcal=14g698g3351kcal37g446.8g160.6g7g
Flora kevyt culinesse (Unilevel), annos 500g200g918kcal1g1g101.7g0.1g
Leivontasuklaa, tumma (Fazer), annos 5g997g5586kcal79.8g369g418.9g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g798g2035kcal47.1g25.5g190.7g0g
Sokeri 255g1033kcal0g254.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu479g603kcal52.7g1.4g43.1g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka20g80kcal0g19.7g0g0g
Liivate 16g56kcal13.7g0g0g0g
Vesi60g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl798g2713kcal16g23.9g279.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8640g32748kcal494.6g2283.2g2388.6g14.2g
Valittu annoskoko4320g16374kcal247.3g1141.6g1194.3g7.1g
Annoskoko puolitettuna2160g8187kcal123.7g570.8g597.2g3.6g
Arvot/100g100g379kcal5.7g26.4g27.6g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172664