Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1212g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 485g3391kcal3.2g0g382g0g
Mineraalisuola keskiarvo 7.8g0.1kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 788g2703kcal80.3g551.5g9.5g27.6g
Kananmuna kuoreton 800g1141kcal100g2.4g82g0g
Sokeri 388g1574kcal0g387.4g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g10g35kcal0.3g7.7g0.3g0g
Rypsiöljy 170g1501kcal0g0g169.7g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 461g4051kcal2.8g1.8g455.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8640g28793kcal373.2g1901.6g2198.8g55.2g
Valittu annoskoko4320g14396kcal186.6g950.8g1099.4g27.6g
Annoskoko puolitettuna2160g7198kcal93.3g475.4g549.7g13.8g
Arvot/100g100g333kcal4.3g22g25.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=289632