Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 1440g2044kcal252.6g0g115.1g0g
Paprika punainen 180g53kcal1.7g8.1g0.7g3.4g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g1200g4440kcal54g372g300g44.4g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 600g385kcal19.2g28.9g21g0.1g
Sipuli (kuorittu)450g122kcal5.9g21.6g0.9g7.7g
Kananmuna 50g(kpl)450g567kcal49.5g1.4g40.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8640g15219kcal765.8g864g956.4g111.2g
Valittu annoskoko4320g7610kcal382.9g432g478.2g55.6g
Annoskoko puolitettuna2160g3805kcal191.5g216g239.1g27.8g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10g11.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609